Zelf bouwen

Nido_construct_06035

Ook indien u alleen het casco van uw woning wil laten bouwen zijn wij u graag van dienst. Zelf bouwen van een woning blijft onverminderd populair!

Wij ontwerpen samen met u en/of uw architect het casco van uw woning, waarna wij voor u de fundering aanbrengen, de vloer leggen en het casco bouwen.
U kunt daarna de afbouw in eigen beheer uitvoeren. Wilt u echter (delen van) de afbouw ook door iXpando laten uitvoeren dan maken wij u hiervoor graag een aanbieding.

iXpando biedt u hiervoor diverse mogelijkheden:

Casco met fundering en vloer realiseren

iXpando Houtskeletbouw realiseert voor u de fundering, de vloer en het houtskeletbouw casco inclusief dragende stelkozijnen.

Leveren en monteren kozijnen

iXpando Houtskeletbouw levert graag uw nieuwe houten of aluminium kozijnen. Het voordeel van het laten leveren en monteren van de kozijnen door iXpando is dat uw casco, exclusief fundering en vloer, afhankelijk van de inhoud doorgaans binnen 3 tot 5 werkdagen volledig wind en waterdicht kan worden opgeleverd.

Dakbedekking

Zodra het casco gereed is, is het belangrijk dat het casco van uw nieuwe woning zo snel mogelijk wordt voorzien van een dakbedekking. U kunt hiervoor zelf zorgdragen, maar u kunt ook gebruik maken van onze eigen dakdekkers, zodat uw woning volledig wind en waterdicht wordt opgeleverd, waarna u in uw eigen tempo uw woning kunt afbouwen.

Steigerbouw

Veiligheid gaat voor alles, maar behalve veiligheid is een steiger ook noodzakelijk om een gebouw aan de buitenzijde af te kunnen werken. Zo heeft u bijvoorbeeld een steiger nodig voor het realiseren van de gevelafwerking of het afwerken van dakoverstekken.

Luchtdicht afwerken gebouw

Luchtdicht en dampopen bouwen is een belangrijk onderdeel bij het realiseren van een woning. Een dampopen en luchtdichte woning bespaart energiekosten en biedt de bewoner een aangenaam woonklimaat. iXpando Houtskeletbouw brengt voor u alle luchtdichte folies en aansluitingen aan, aan de binnenzijde van uw woning. De buitenzijde wordt door iXpando Houtskeletbouw afgewerkt met een waterkerende dampopen folie.

Droge afbouw binnenzijde

Mooie strakke binnenwanden en plafonds maken het verschil. Onze eigen afbouwspecialisten van iXpando Houtskeletbouw kunnen voor u de volledige binnenzijde afwerken met voorzetwanden, verlaagde gipsplatenplafonds en gipswanden. Naar wens filleren wij de naden van wanden en plafonds in klasse B (behangklaar), klasse B+ (naden afwerken en schuren, schilderklaar) of klasse A (alle wanden worden volledig overtrokken met een dunne fillerlaag, waarna alle wanden en plafonds volledig worden geschuurd).

Aanbrengen van gevelafwerking

Wij kunnen voor u bijna elke gewenste gevelafwerking aanbrengen. Alle andere (technische) gebouwonderdelen kunt u in eigen beheer uitvoeren. Heeft u vragen over de technische installaties of het afbouwen van uw woning dan staat een van onze technische adviseurs u graag te woord om u op weg te helpen bij het kiezen van de juiste installaties en materialen.

Scroll naar top