Tiny House

“Een Tiny House geeft een gevoel van vrijheid!”

Steeds meer en steeds vaker worden wij benaderd voor het ontwikkelen en realiseren van de laatste trend op het gebied van wonen namelijk het ontwikkelen realiseren van Tiny Houses. Volgens een onderzoek van de Stec Groep in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is al 1 op de 3 huishoudens een eenpersoons huishouden.

Tiny Houses zijn compacte woningen voor jong en oud en bieden alle comfort van een standaard woning. Echter doordat de woningen kleiner zijn, zijn ze ook goedkoper en vaak financieel makkelijker bereikbaarder dan een geschakelde of vrijstaande koopwoning.
Door een veranderende levensstijl denken mensen anders over wonen dan jaren geleden. Een huis moet bescherming bieden maar hoeft niet perse groots van opzet te zijn. Daar zijn vaak niet de financiële middelen voor maar ook vaak ontbreekt het aan de tijd om de woning te onderhouden.

Ook is uitstraling, duurzaamheid en flexibiliteit belangrijker dan woonoppervlak. Een Tiny House geeft een gevoel van vrijheid!
Tiny Houses zijn er in vele varianten en uitvoeringen en werden vaak gebouwd op wielen om te kunnen worden verplaatst. Er blijkt echter ook een grote behoefte aan kleine woningen die niet hoeven te worden verplaatst. Mensen kiezen er steeds vaker bewust voor om klein te wonen.

Het kost minder geld voor het aanschaffen van de woning, maar het kost ook minder geld voor de overige maandelijks terugkerende lasten zoals kosten voor elektra, OZB, verzekeringen, etc.
Een ander voordeel van een Tiny House is dat het onderhoud ( dagelijks en periodiek ) ook veel minder tijd vergt.
Tiny houses zijn leverbaar in varianten voor 1, 2, 3 of 4 persoons gezinnen.
Door de modulaire opbouw van onze elementen kunt u met iXpando praktisch elke bouwvorm realiseren. Door de grote ontwerpvrijheid is een Tiny House dat u bouwt met iXpando snel en efficiënt te realiseren.

Scroll naar top