Prefab woning

Nido_projects_36141-HDR

Een Prefab woning raakt steeds meer in opmars. Het heeft er alles mee te maken dat er in een fabriek in een geconditioneerde omgeving een constante kwaliteit kan worden geleverd, de bouwsnelheid hoog is en fouten tot een minimum kunnen worden beperkt.

Maar prefab bouwen heeft nog meer voordelen. Wat te denken van lagere huurlasten, wanneer u ervoor kiest om eerst uw bestaande woning te verkopen en tijdelijk een huurwoning te betrekken. Op dat moment bewijst geprefabriceerde bouw wederom haar kracht. De ongekende snelheid waarmee wordt gebouwd is niet met een traditioneel gestapeld bouwsysteem te evenaren. Hierdoor is het huren van tijdelijke woonruimte aanmerkelijk goedkoper dan wanneer u bouwt met een traditioneel bouwsysteem.

Houtskeletbouw is een methode die zich zeer goed laat toepassen in de prefab woningbouw. Vanwege het geringe gewicht zijn er minder zware hijsmiddelen en transportbewegingen nodig en kan met relatief eenvoudige middelen snel en efficiënt worden gebouwd.
Geprefabriceerde bouw heeft tevens als voordeel dat een woning zeer snel kan worden voorzien van een wind en waterdichte afwerking, waardoor het weer nauwelijks of geen invloed heeft op de
constructie. Tijdens deze wind en waterdichte afwerking kan al worden gestart met de afwerking van de binnenzijde van de woning.
Een geprefabriceerde woning kan, afhankelijk van grootte en ontwerp, binnen 3 maanden sleutelklaar worden opgeleverd. Projectmatig gebouwde prefab woningen kunnen echter binnen een nog kortere doorlooptijd worden gerealiseerd.
De voorbereidingstijd van een prefab woning van iXpando wijkt niet af van de voorbereidingstijd van een traditioneel gebouwde woning. Door een strak georganiseerd voorbereidingsproces worden zeer veel faalkosten uit het bouwproces geëlimineerd en is het mogelijk om een zeer constante en hoge kwaliteit te leveren.
Omdat elk voordeel ook wel een nadeel kan hebben is dat ook zo bij een prefab woning.
Bij het realiseren van een prefab woning is er, nadat de constructie gereed is, vanwege de hoge bouwsnelheid geen of nauwelijks mogelijkheid tot het doorvoeren van wijzigingen. Het is dus zaak om zo goed mogelijk alle wensen te vertalen in een goed voorbereide constructie. Als een goede voorbereiding het halve werk is dan is het nog maar de vraag of het wenselijk of verstandig is om wijzigingen te willen doorvoeren in een strak georganiseerd proces.

Scroll naar top