Onze filosofie

Hout is een van de meest duurzame en belangrijkste materialen op onze aarde. Bomen zorgen door fotosynthese voor “binding” van CO2, waardoor een van de meest veelzijdige materialen op aarde ontstaat: Hout.
Nadat het hout zich heeft gevormd ontstaat er een materiaal dat in geen enkele industrie of woning ontbreekt. Hout is met afstand het meest toegepaste en duurzame materiaal dat ons ter beschikking staat.
Elk onderdeel van een boom kan worden gebruikt en hergebruikt. Zelfs indien een uit hout vervaardigde woning, na soms honderden jaren te zijn meegegaan, aan het einde van zijn levensduur komt, levert het wederom een bijdrage aan de natuur door het CO2 dat in de atmosfeer terecht komt weer te laten opnemen door nieuwe bomen en door middel van fotosynthese weer om te zetten in hout.
Daarnaast wordt praktisch elk stukje hout van een boom verwerkt tot een of ander materiaal voor de bouw van een woning, het inrichten van een woningen of het verwarmen van een woning. De veelzijdigheid is ongekend.
Met respect voor onze omgeving, het milieu en onze toekomst verwerken wij hout en bouwen er woningen mee voor het heden en voor de toekomst.
Elke houtskeletbouw woning die wordt gebouwd bestaat in de basis uit hout. iXpando bouwt uw woning met het veelzijdgste en duurzaamste materiaal dat op aarde verkrijgbaar is: Hout!
Iedere dag weer zijn wij met plezier bezig om voor onze klanten de beste en duurzaamste woningen te ontwikkelen, produceren en te bouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen een duurzame kijk op de toekomst ons ( woon ) klimaat beter kan maken.

Onze passie, Hout, want natuurlijker bouwen bestaat niet!

Scroll naar top