Legolisering in de bouw: eindelijk een feit!

Vandaag kwam ik een iets ouder artikel tegen over Legolisering in de bouw. ‘Een legohuis van zestig duizend euro, eigen huis magazine 2013.’

Er wordt veel over gesproken en ja, het is waar, het zou een grote doorbraak kunnen zijn in de bouw.

De grote vraag die je kunt stellen is waarom er nog steeds zoveel, niet op elkaar afgestemde, totaal verschillende materialen naar een bouwplaats worden getransporteerd. De producenten hebben nog nooit gesproken over samenwerking of afstemming van elkaars producten.

Tijd dus voor legolisering. Een begrip dat de lading dekt, want een bouwconcept dat makkelijker in elkaar is te zetten dan Lego bestaat simpelweg niet. Er schijnt ergens op de wereld een groep volwassenen te zijn die het voor elkaar heeft gekregen om bouwen zo simpel te maken dat het voor kinderen mogelijk is een huis te bouwen met een wel heel erg simpel blokje plastic.

Waarom kan dat dan niet in de bouw?

Daarnaast is er nog een producent van een wel heel erg makkelijk bouwsysteem voor je interieur.

U raadt het al. Ik heb het over IKEA. Dus waarom niet IKEAlisering. Het zal wel niet zo lekker “bekken” maar dan nog: het is ook een schoolvoorbeeld van hoe makkelijk bouwen kan zijn.

Er zijn dus voorbeelden genoeg, maar waarom pakt niemand, in de bouwwereld, de handschoen op zou je denken? Nou, ik kan je uit een droom halen en vertellen dat het in de recente geschiedenis wel is gebeurd: IXPANDO

Het lego voor volwassenen, bouwen was nog nooit zo makkelijk. En ook bij iXpando een duidelijke handleiding want naast vaste bouwonderdelen is een handleiding van groot belang.
Dit in de vorm van een innovatieve APP waardoor bijna iedereen in staat is om te bouwen. Je hoeft er zelfs niet meer voor naar school.

Een flinke dosis energie is voldoende om aan de slag te kunnen.

Maar hoe doen ze dat dan?

Dat is heel erg simpel. Het systeem bestaat uit een aantal hele simpele bouwblokken die door iedereen kunnen worden samengesteld. Het is zelfs mogelijk om het ontwerp te maken met het gratis tekenprogramma Sketchup.

Eenmaal samengesteld wordt elke bouw binnen maximaal 3 weken geleverd.
Zo’n snelle levertijd is mogelijk doordat alles draait om standaard elementen, want zodra het ontwerp klaar is en wordt besteld, gaat er achter de schermen een heel systeem draaien.

Behoudens de kozijnen zijn alle componenten standaard en kunnen dus zonder enige vorm van werkvoorbereiding of berekening worden geproduceerd.
Na 3 weken staat de totale levering op de bouwplaats.

Kan iedereen dan bouwen?

Die vraag kun je volmondig met “ja” beantwoorden.

Het bedrijf levert een gratis APP waar de volledige gebruiksaanwijzing in beeld en geluid tot in detail wordt uitgelegd.
Je moet het wel heel erg bont maken om een modulaire aanbouw niet te kunnen monteren.
Wellicht denk je nu dat je niet alle benodigde gereedschap ter beschikking hebt maar dat is ook niet nodig.
Het enige gereedschap dat je nodig hebt is een rolsteiger, een ladder, een accuschroefmachine en je standaard handgereedschap and that’s it.

Wil je meer weten over dit nieuwe en tevens revolutionaire bouwsysteem dan kun je dit bekijken op www.ixpando.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top