Hoogbouw

CLT is bij uitstek een materiaal met hoge prestaties als er in de hoogte moet worden gebouwd. De hoogte records van Cross Laminated Timber worden jaarlijks een of meerdere keren gebroken. En dat is niet zomaar. Steeds vaker worden de grote voordelen van de CLT plaat ontdekt en toegepast. Juist omdat de toepassingen van Cross Laminated Timber (kruislaaghout) zeer groot zijn en nog lang niet alle voordelen door iedereen zijn ontdekt, worden de toepassingen en toepassingsgebieden steeds groter en daarmee ook het bouwen in hoogte.
Het grote voordeel CLT plaat van Cross Laminated Timber is dat de CLT plaat met slanke constructieonderdelen veel belasting kan dragen. Dat dit grote voordelen biedt voor binnenstedelijke projecten / inbreidingen wordt steeds meer duidelijk.

Voordelen van het toepassen van CLT plaat in hoogbouwprojecten.

De voordelen van CLT plaat in hoogbouwprojecten zijn de bouwsnelheid, het lage gewicht van de CLT plaat, maar ook het aantal transportbewegingen dat afneemt. Afhankelijk van de mate van prefabricage kan het aantal transportbewegingen zelfs worden gereduceerd tot 10% ten opzichte van traditionele bouw hetgeen een besparing betekent van 90%.
Voor een stad ( minder transportbewegingen ) en het milieu zijn dit enorm grote stappen in het verbeteren van het leefklimaat in de stad.

Scroll naar top